NASCA

NASCA

Nihonchusha Bldg. 4F 3-15-1 Toyama, Shinjuku-ku Tokyo JAPAN 162-0052
T 03-5272-4808 F 03-5272-4021
Mail nasca@studio-nasca.com

House of Sundial of valley

Anan,Tokushima

back to index.

  • thumnail
  • thumnail
  • thumnail
  • thumnail
  • thumnail

Javascriptが無効になっています。全ての機能を利用するためにはJavascriptを有効にする必要があります。

Skip to News

previous

next

  • thumnail
  • thumnail
  • thumnail
  • thumnail
  • thumnail
■Architect         Nobuaki Furuyai + NASCA
■Usage              House
■Structure         RC
■Site area          172.89m2
■Area                183.35m2
■Completion      2007.6
■Publishing        Jutakutokushu2008.1
                          Jutakutokushu2008.6

This house that builts in Tokushima Prefecture Anan City is what the main building where the client married couple lived now planned so to speak as "Part". It did very considering the climate of ..high temperature and humidity by building a typical Japanese house and sunlight was interrupted, and the main building was devised and built. On the other hand, durations of sunshine become cold by all means houses in winter when the temperature falls short. The positive is hardly hit at considerable 2:00PM in , winter ..the set of the sun when located in the valley like this house especially. The next main building was adopted here, and it thought "A cool house in summer" and this house newly built to become "A warm house in winter", and the outside insulation industrial method was adopted contrasting it by a ferroconcrete make with the structure of a traditional house in Japan. The glass is basically a double glass. The scenery of an adjoining field and ordinary mountain is hoped for from the overall opening on the north side, and a steady lighting is secured at the same time all day from facing north. The south is done to an oval curved surface of the entire outside wall that sunshiny inserted can be taken into the valley as much as possible, and a big and small window is large ..that.. and the curving wall is sprinkled from kitchen, housewife's utility space, and daytime to the evening in the daytime in the morning time's of a day indoors passing from the bedroom and the morning so that the sun may insert it in the living space. The size and the height of the window are changed according to person's activity on the expected indoor side, and the change has been given to the outside green scenery cut out with the light of the sun and the window inserted there. Other time will be able to be felt even if it doesn't look consult one's watch from the inside in this house.

go to top.